Ako naplánovať svadbu a na nič nezabudnúť

Pri príprave svadby je kľúčové mať prehľad a včas sa pustiť do organizovania všetkého potrebného. Rok je na prípravu svadobného dňa ideálny, ak však potrebujete viac času alebo si myslíte, že to stihnete skôr, je to len na vás. Pomôcť si môžete naším sprievodcom.

  1. Vytvorte zoznam hostí a stanovte rozpočet

Zostavte predbežný zoznam hostí, ktorý ovplyvní výber svadobného priestoru a rozpočet na svadobnú hostinu. Myslite na to, že čím budete mať viac hostí, tým bude váš svadobný deň nákladnejší. V rámci celkového rozpočtu odhadnite najdôležitejšie a najnákladnejšie položky a zadefinujte si, kto čo zaplatí. Všetko, čo budete plánovať ďalej prispôsobte stanovenému rozpočtu.

  1. Stanovte dátum svadby a vyberte svadobný priestor

V akom ročnom období chcete mať svadbu? V teplých jarných mesiacoch, počas horúcich letných dní alebo na jeseň či v zime? Vyberte si dátum a svadobný priestor. Ak ste sa už rozhodli, rezervujte si sobáš a priestor v termíne svadby, prípadne termín prispôsobte voľným termínom vášho vysnívaného svadobného priestoru. V PLAZA BEACH Resort v Prešove môžete využiť možnosť obradu so slavobránou priamo v reštaurácii s výhľadom na exotické prostredie hotela s dovolenkovým nádychom. Výber je len na vás.

  1. Zarezervujte foto, video, hudbu a svadobné auto

Termín svadby a svadobný priestor už máte, zarezervujte si fotografa, kameramana, DJa alebo živú kapelu podľa vašich preferencií a rozpočtu. Nestrácajte čas. Tí, ktorých ste si vyhliadli, majú častokrát záujem osloviť aj mnohí ďalší. Nezabudnite, že aj výber svadobného auta by mal odrážať tému vašej svadby. Či už ide o limuzínu alebo retro vozidlo, mali by ste si ich rezervovať včas. 

  1. Dohodnite svadobnú agentúru a výzdobu

Zvoľte si tému svadby, ktorá sa bude odrážať vo všetkých aspektoch – od dekorácií až po oblečenie. Ak sa rozhodnete pre svadbu na Plaze, v našom luxusne zariadenom priestore vynikne akákoľvek výzdoba, či už máte radi bohémsky štýl alebo jednoduchý minimalizmus. Pri plánovaní svadby máte dve možnosti: môžete ju zorganizovať sami alebo si najmete svadobnú agentúru. U nás máte počas svadobnej hostiny k dispozícii vlastného manažéra, ktorý vám so všetkým pomôže.

  1. Rezervujte dopravu a ubytovanie pre hostí

Ak očakávate hostí, ktorí pricestujú zďaleka, je dôležité postarať sa o ich ubytovanie. Zvoľte hotely alebo penzióny v blízkosti svadobného miesta alebo priamo na mieste, napríklad ako ako u nás v Boutique Hotel Villa Plaza. 

  1. Zabezpečte catering a vyberte svadobné menu

Pre zážitok hostí je okrem svadobného priestoru kľúčový aj výber chutného cateringu. Ak reštaurácia v mieste svadby zabezpečuje aj svadobnú hostinu, ubezpečte sa, že svadobné jedlá vyhovujú vašim požiadavkám. Detailne naplánujte všetky chody, od predjedál cez dezerty až po nápoje. Nezabúdajte aj na diétne požiadavky v prípade alergií a intolerancií. V PLAZA BEACH Resort v Prešove vám s výberom svadobného menu radi poradíme a poskytneme ochutnávku jedál. Čo sa týka svadobnej torty, vyberte dizajn, ktorý ladí s témou vašej svadby.

  1. Vyberte svadobné šaty a oblek pre ženícha

Navštívte niekoľko svadobných salónov, aby ste vyskúšali rôzne štýly. Zohľadnite aj ročné obdobie a miesto svadby. Nezabudnite na šaty na redový tanec, doplnky a rezerváciu líčenia a kaderníčky. Dostatočnú pozornosť venujte aj výberu obleku, ktorý by mal ladiť s formalitou a štýlom svadby. 

  1. Vyberte svadobné oznámenia a darčeky pre hostí

Začnite s výberom dizajnu oznámení a pozvánok, ktorý bude odrážať tému svadby, či už pôjde o tradičné papierové pozvánky alebo moderné digitálne varianty. Pri výbere darčekov zvážte niečo, čo odráža váš osobný štýl alebo má praktické využitie. Nápady na darčeky nájdete v našom článku Tipy na darčeky pre svadobných hostí.

  1. Dohodnite svadobné fotenie

Zvážte možnosť predsvadobného fotenia, čo je skvelý spôsob, ako si zvyknúť na fotoaparát a spoznať vášho fotografa. Ak preferujete fotenie priamo v deň svadby, naplánujte si ho tak, aby ste stíhali všetky ďalšie povinnosti. U nás v Plaza Beach Resort v Prešove nemusíte premýšľať nad netradičnými fotografiami, pretože naše exotické prostredie vám dá všetko, čo k dokonalým fotkám potrebujete.

  1. Vytvorte plán svadobného dňa

Naplánujte si priebeh svadobného dňa do posledných detailov. Stanovte časy, aktivity a ľudí, ktorých sa dané aktivity týkajú. Nezabudnite si plán svadobného dňa s nimi osobne prejsť, aby ste predišli nepríjemnostiam a panike. Ideálne je spraviť si deň vopred generálnu skúšku.

Dôsledné plánovanie a organizácia sa vám vrátia v podobe svadobného dňa bez veľkého stresu. Myslite však na to, že stále sa môžu udiať aj nečakané situácie. Buďte na ne pripravení a nenechajte si nimi pokaziť váš veľký deň, pretože sa v takejto podobe už nikdy nezopakuje. V PLAZA BEACH Resort v Prešove sa postaráme o to, aby všetko prebehlo podľa vašich predstáv.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore