Neopakovateľná jarná svadba

Možno ste si ju tak vysnívali. Možno je to nevyhnutné. A možno to skrátka len tak vyšlo. Nech to už je akokoľvek, svadba na jar je v mnohých ohľadoch výnimočná, neopakovateľná, farebná a krásne voňavá. Disponuje takým množstvom pozitív, že by bola škoda čakať do leta.

Jar je začiatok. Všetko kvitne, pučí, rozvíja sa.  Je symbolom sviežosti, čistoty, viery v to, že po zime opäť nastanú krásne časy. Už len z tohto hľadiska je ideálnym časom pre konanie obradu, o ktorom sme presvedčení, že našu lásku spečatí na celý život.

jarná svadba v Prešove

Nik nebude pôsobiť tak nežne ako nevesta na jar. Či už si do vlasov vpletie nežné kvietky alebo sa len bude fotiť na zelenej lúke, vždy bude pôsobiť ako rozprávková víla.

Potrebujete skôr pragmatické dôvody, prečo si vybrať termín konania svadby počas jari? Máte ich mať.

Nebude problém zohnať termín na úrade, v kostole ani v reštaurácii

Keďže je v našich končinách zvykom sobášiť sa v prevažnej miere od mája do konca septembra, nielenže sa nebudete trápiť kvôli rezerváciám, ale ešte si aj budete môcť vyberať a svadobná sála snov bude vaša. Nemusíte sa prispôsobovať, robiť kompromisy ani si pred obradom pripadať ako na bežiacom páse.

Môžete trošku ušetriť

Jarné obdobie je ideálne na to, aby ste si výzdobu zvolili v nežných tónoch práve kvitnúcich tulipánov, narcisov, hyacintov, orgovánu či konvaliniek. Skvelo vyzerá aj obyčajná baza. Možno sa rozhodnete pre hand-made výzdobu, ktorá je výrazne lacnejšia ako nákladné aranžmány od profesionálov, no pritom rovnako kúzelná. Odporúčame však poradiť sa s odborníkmi, aby vám tieto nežné kvietky vydržali krásne čo najdlhšie. Stoly môžete dozdobiť napríklad aj bahniatkami, rozkvitnutými halúzkami, pierkami a podobne.

Obrad bude nádherný aj na záhrade či v stodole

Možno nie je vaším snom povedať si áno v neosobnom priestore miestneho úradu. Na jar sa však môžete rozhodnúť pokojne aj pre svadbu na chalupe či záhrade a bude to nádhera. Predstavte si rozkvitnuté čerešne či hrušky, lampášiky rozvešané na trámoch chalupy, nezábudky a ľanové obrusy a určite neodoláte. Samozrejme, nezabudnite, že počasie je ešte chladné a skoro sa stmieva, takže exteriérové ohrievače a sviečky či lampášiky sú nevyhnutnosťou a ideálne je presunúť sa po čase do interiéru.

Dokonalé fotografie

Azda najdôležitejšou záležitosťou na svadbe je skvelý fotograf, ktorý zveční vaše šťastie. Pokiaľ budete mať svadbu na jar, polovicu úspechu máte vopred zaručenú. Nech sa už totiž budete fotiť kdekoľvek, jarné mäkké slnko a neha pučiacej prírody sú na záberoch natoľko lichotivé, že výsledok nemôže byť iný ako dokonalý.

Neroztopia sa vám koláče, ani mejkap

Každá praktická žena vie, že horúce leto môže byť v súvislosti so svadbou riadne problematické. Krém na torte i zákuskoch sa pomaly ale isto topí, hostia sa potia, mejkap nedrží a o komforte pri tanci ťažko hovoriť. Klíma nie je všade a počasiu nerozkážeme. Jarná svadba však tieto problémy nepozná.

Svadba na jar má teda očividne množstvo pozitív a ak ste nad ňou uvažovali, smelo do toho. Snažte sa využiť všetky výhody, ktoré toto ročné obdobie poskytuje, napríklad aj vo forme zakomponovania jarnej zeleniny, aby bolo svadobné menu originálne.

Nezabudnite však na to, že sú teploty nižšie, takže im prispôsobte doplnky k svadobným šatám vo forme svadobného plášťa, kabátika či pelerínky, aby ste neprechladli a váš výnimočný deň bol dokonalý od začiatku až po úplný záver.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Návrat hore